Strelica ispod naslova
Anita Butić

NLP Trener
Professional Coach
Energy Balanced Coach
Yoga Teacher RYS-200
Deep PEAT Processor

Tolerirate li partnerovo ponašanje koje vam se ne sviđa kako bi vas partner više volio ili cijenio?

Sav vaš fokus je na partnerovim osjećajima, potrebama i vi sebi uopće niste važne?

Problem vam je reći “NE” i pristajete na sve i onda kada to ne želite?

Tražite od partnera da stalno bude s vama? Vaša sreća i raspoloženje ovise o tome kako se vaš partner osjeća?

Imate ispade ljubomore i umišljate razne stvari zbog kojih bi ga mogle izgubiti?

Zapostavljate vlastite prijatelje i obitelj? Vaša osobnost i izgled su se promijenili ovisno o tome što vaš partner voli?

Ne možete kontrolirati emocije kada je partner odsutan? Ne možete prekinuti vezu čak i onda kada vidite znakove ozbiljnog problema?

Smatrate da nise dostojne partnera? Kada je partner odsutan konstantno ga zovete? Bojite se biti same i od partnera stalno tražite potvrdu da vas voli, želi i sigurnost da vas neće ostaviti?

Drage moje, ako ste se pronašle u većini pitanja vrlo je moguće da imate anksiozno – preokupirani stil vezivanja, da ste emotivno ovisne o partneru. Ja sam Anita, Mindset & Self Love coach i coach za partnerske odnose, pomažem ženama da nauče voljeti sebe i da stanu na kraj emotivnoj ovisnosti o partneru i da ostvare zdrav odnos kako sa sobom tako i sa partnerom.

Mnoge okolnosti su dovele do toga da veoma rano povjerujem da ljubav boli i da se moram pomučiti da bi bila sretna u ljubavi. Naravno, ako mi je sreća suđena. Ta uvjerenja sam “pokupila” iz bajki, romantičnih tinejđerskih filmova, serija i knjiga do kojih sam dolazila i pjesama koje sam svakodnevno slušala. Svi su imali istu tematiku koja se svodila na to da je patnja neizbježna, a na kraju će se dogoditi čudo s kojim će se sve srediti.

Od malih nogu nas uče da žena vrijedi jedino ako ima partnera i onda nam se život svede na potragu za princem na bijelom konju. Do kasnih 20-ih, smatrala sam normalnim da partnera stavljam na prvo mjesto, da mi je potreban da bih bila sretna, da mu trebam biti uvijek dostupna, da se za ljubav treba boriti kakva god onda bila, da je ljubomora znak velike ljubavi i strasti i puno toga…. Pitala sam se zašto uvijek privlačim iste partnere. Uvijek bi se iznova “gubila” u odnosima. Očekivala sam da će me partner upotpuniti i nikako nisam mogla shvatiti zašto su mi veze bile izvor tjeskobe, drame i razočarenja.

Anita u Indiji

Dok nisam preuzela odgovornost za svoj život i upisala razne edukacije, počela raditi na sebi. Vrlo brzo sam se upoznala sa terminom emotivna ovisnost o partneru (ljubavi) i anksiozno – preokupirani stil vezivanja u partnerskim odnosima. Krenula sam na putovanje samospoznaje, iscjeljenja i ljubavi prema sebi. Teme s kojima sam se bavila su: suosjećanje prema samoj sebi, ljubav prema sebi, vjera u sebe, osobne granice, samopoštovanje, samopouzdanje, perfekcionizam, strah od napuštanja, anksioznost, samokritičnost, emocije, ograničavajuća uvjerenja o partnerskim odnosima, odnos s majkom i ocem, rad sa unutrašnjim djetetom (povezivanje s djevojčicom Anitom), lojalnost prema roditeljima, energetsko odvajanje od određenih osoba iz prošlosti koje su mi značile, a nisu više prisutne u mom životu, iscjeljivanje trauma predaka….

Postigavši divnu promjenu, odlučila sam se profesionalno baviti s coachingom. Htjela sam pomoći svim ženama koje trenutno prolaze ono što sam ja prolazila. Htjela sam da znaju da je moguće imati zdrav odnos sa sobom, a isto tako da je moguće imati divan, zdrav partnerski odnos u kojem ne moraju “gubiti” sebe. Htjela sam da znaju da ne trebaju birati između sebe i partnera. Upisala sam razne edukacije koje će mi pomoći da budem stručna i stekla certifikate koji mi omogućavaju da budem što bolja podrška svojim klijenticama.

Drage moje, želim vam uštedjeti godine teških, bolnih lekcija, kako nebi prolazile ono što sam ja. Želim vam dati znanje, alate, tehnike i podršku… Bez obzira jeste li slobodne, u vezi, braku ili negdje između, coaching sa mnom vam pruža siguran prostor i ukoliko želite krenuti s transformacijom, tu sam za vas.

Veliki zagrljaj,
vaša Anita

Srce animacija